А помните ли в коя тема ставаше дума за филтрите за купето? Някой беше споменал, че е намерил такъв с пластмасовата рамка...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеА помните ли в коя тема ставаше дума за филтрите за купето? Някой беше споменал, че е намерил такъв с пластмасовата рамка...sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
ЕURO2 или EURO3?
Според данните във FIAT ePER ТУК, колата ми е CF3, т.е. EURO3 като стандарт за емисиите.
Според официалната справка, която правих в Милано Моторс, колата е EURO2.
Сигурен съм, че в ММ са сбъркали, въпреки че платих за тази справка 20лв. и чаках 4-5 часа "да пристигне" по "Интернет-а".
Цялата ми питанка е заради това, че от тази година данъците за МПС се изчисляват по нова схема и за коли, които са EURO3 има отстъпка 40%, която хич не е малка.
Заради грешната справка, която правих защото колата нямаше вписан номер на двигателя в стария талон, сега в моя талон също се води EURO2.
Има ли смисъл да се ходя да се разправям пак в Милано Моторс, след като веднъж вече са ми извадили неточна справка и има ли друг начин да си оправя документите?Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеЕURO2 или EURO3?
Според данните във FIAT ePER ТУК, колата ми е CF3, т.е. EURO3 като стандарт за емисиите.
Според официалната справка, която правих в Милано Моторс, колата е EURO2.
Сигурен съм, че в ММ са сбъркали, въпреки че платих за тази справка 20лв. и чаках 4-5 часа "да пристигне" по "Интернет-а".
Цялата ми питанка е заради това, че от тази година данъците за МПС се изчисляват по нова схема и за коли, които са EURO3 има отстъпка 40%, която хич не е малка.
Заради грешната справка, която правих защото колата нямаше вписан номер на двигателя в стария талон, сега в моя талон също я водят EURO2.
Има ли смисъл да се ходя да се разправям пак в Милано Моторс, след като веднъж вече са ми извадили неточна справка?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Аз доколкото разбрах, вече не. Всичко ще се изчислява на база евростандарти, като за тези под 100к.с. май има още някакви бонуси.
Не съм сигурен де, те и тези в общината нямат никаква идея, как ще се изчисляват данъците тази година...
Ей това намерих сега:
Произведените преди 2000 година автомобили с катализатори ползват 30% отстъпка от годишния данък. Произведените през новото хилядолетие коли, които покриват европейските екостандарти Евро 3, 4, 5 и 6 ще ползват отстъпка до 50 на сто.
Изискването за доказване на катализаторно устройство в автомобила остава чрез данъчната декларация. Еврокатегориите 3, 4, 5 и 6 ще бъдат доказвани с какъвто и да е документ на колата, в който е описана екокатегорията.
Отстъпката от годишния данък за произведените преди 2000 г. превозни средства с катализатори ще намалява с по 10 на сто на година. Така, ако тази година отстъпката е 30 на сто, то през 2017 г. ще отпадне напълно.Last edited by Fear; d.m.y г., 10:01.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеСамо до 74kw важи това с евро стандартите. Нагоре си важат старите правила. Та няма особено значение каква ревизия е мотора, освен, че по-новите трябва да са по-скопени от еко съображения.
А скопяването си го има, но се преживява - 6к.с. и 10Nm.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
И аз доколкото чух,ще е за коли до 100 к.с.,ама освен това променят начина на изчисление,ще е 100 к.с.-100 лв. и оттам отстъпката за катализатора и евро стандарта.Смятах че на Ланчата ще и се вдигне двойно данък,даже малко повече-от 17 лв. ще стане 36 лв.,демек 60 коня-60 лв. - 40% = 36 лв.
На Алфата съм свикнал да и плащам баснословни цифри,сега и е 230 лв. данъка,първите 5 г. беше 450 лв.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеИма ли го някъде написано това със сигурност, че вече всякакви неща чух...
А скопяването си го има, но се преживява - 6к.с. и 10Nm.
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеПопитах колегите от местни данъци и такси. Трябва да го има и в закона за местните данъци, виж в lex.bg.
Наистина "промоцията" ще е само за автомобили до 74kW.
Oстаналите ще ни дерат, ако ще и електрички да караме...Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеТака де, щом имаш пари за кола, ще имаш и за данъци... Логика.
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеТака де, щом имаш пари за кола, ще имаш и за данъци... Логика.
Защото ако си купиш някаква нова каляска, която е 105к.с., Евро6 ще те одерат жив, а ако имаш 20 годишен барутник с 99к.с., "катализатор" и Евро-2, който дими като развален Икарус, ще платиш 5лв. данък.
Евем ти логиката, честно.
Ама то от нашата "държава" какво да се очаква...Alfa Romeo 166 3.0 V6
Comment
-
Ми то е смешно, щото живеем вече в 21 век май. А посочените мощности са за масови автомобили от миналия. Какви са тези 100 коня? Че то има модели, при които старират от 150 вече... Не може само дачийки да джиткаме. По същата странна логика се смята и такса 'смет' - не според брой хора, а според квадратура на апартамента.
Е така де, това имах предвид.
Comment
Comment